De compleet vernieuwde Sonos-app ondersteunt alle bestaande S2-producten en zal beschikbaar zijn via een software-update voor de S2-app en via een volledig nieuwe webapp. Lees hier wat er allemaal verandert dankzij de nieuwe functies.

Volgens Sonos moet de nieuwe Sonos-app en het bijbehorende platform luisteraars volledige controle en een gepersonaliseerde ervaring geven die luisteren makkelijker, sneller én beter maakt. Zo kunnen gebruikers nu hun favoriete playlists, stations en albums vanaf ruim 100 streamingdiensten op één aanpasbaar startscherm organiseren. Met één swipe omhoog biedt het startscherm toegang tot de bediening van het hele Sonos-systeem. Daardoor behoort van tabblad naar tabblad springen tot het verleden.

Nieuwe functies
Sneller in de muziek (en uit de app): tikken van tabblad naar tabblad is niet meer nodig. Het nieuwe startscherm plaatst al je favoriete content en bedieningsfuncties bij elkaar op dezelfde plek. Vind snel wat je recent hebt afgespeeld, blader door bibliotheken en aanbevelingen van favoriete diensten, en vul je huis met de muziek en alle geluiden waar je van houdt.
Aanpassen en selecteren: geniet van alle keuzemogelijkheden door je startscherm precies zo in te richten dat het weergeeft hoe jij luistert. Zet rijen van je favoriete content en diensten vast, verplaats, bewerk of deel ze in zoals jij het hebben wilt.
Doorzoek elke streamingbibliotheek: zoek in één keer een artiest, nummer, podcast of luisterboek in al je favoriete streamingdiensten via een gebruiksvriendelijke zoekbalk die altijd op je startscherm staat.
Verbeterde systeembediening: waar je ook bent in de app, op ieder moment kun je omhoog swipen vanaf de onderkant van je startscherm om je hele systeem te bedienen, toegang te krijgen tot een visueel overzicht van wat er speelt op elk product, speakers snel groeperen en het perfecte volume kiezen.

Prijs en beschikbaarheid
Via een gratis splinternieuwe webapp, die toegankelijk is via elke moderne internetbrowser, kunnen luisteraars hun systeem net zo gemakkelijk bedienen als met de natuurlijk ook gratis mobiele app. De webapp vervangt de bestaande Sonos-desktopcontroller en zal net als de vernieuwde mobiele app beschikbaar zijn op 7 mei 2024.

Sonos nieuwe app